Mums den den blev god.
Jeg har set en opskrift hos Helles cupcakes. Jeg kender også Helle fra en anden vinkel, hun har gået på HF med min ældste datter.
Denne opskrift ændrede jeg lidt på. Anita, min kageveninde var så sød at hun gav mig noget karamel hun havde lavet ud af en dåse kondenseret mælk som har kogt i 4 timer.
Jep det er ikke volapyk men ganske sandt.
Man tager en dåse kondenseret mælk og piller papiret af, putter dåsen i en gryde med vand og koger den i 4 timer og du har den dejligste cremet karamel
Bryder man sig ikke om ideen med at stå og koge en dåse i 4 timer kan man i nogle butikker købe et glas der hedder "Dulce de leche"
Dulce de Leche er argentinsk karamel. Det er lavet på uforarbejdet mælk og rørsukker, som koges i timevis - resultatet er en karamel med en himmelsk smag og en lækker cremet konsistens. I Argentina er det en traditionel del af madkulturen og findes i stort set ethvert køkken I Argentina bruges det på ristet brød, på og i is, på pandekager og andre desserter, i bagværk, i chokolade, i dessertcremer osv.
Billedet er udlånt fra www.sandermaino.com hvor du også finder opskrifter |
Nå men tilbage til min
Karamelfrosting.
250 g mascarpone (svarer til 1 bøtte)
2½ dl piskefløde
Cremet karamel ca. 50 til 100 g alt efter smag og behag.
How to do:
Pisk marscapone og fløde til en cremet masse og tilsæt karamellen indtil ønsket smag.
Mine kolleger roste denne frosting helt ud til det yderste univers.....og rigtig mange bad om opskriften som de selvfølgelig fik.
Banancupcakes med karamelfrosting |
Cupcakes'ene er pyntet med chokolade-karamel kugler og Lonka Fudge ( kan købes i bland selv slik) |
Den frosting lyder rigtig lækker... Absolut et forsøg værd.
SvarSletEr den fast i formen?
Hej Nanna
SletJa den er dejlig fast, formen afhænger også af hvor meget du pisker. Men jeg havde ikke problemer med at lave swirl som ikke holder "faconen"
Uhmmm mums - den frosting lyder også super god - den skal prøves ;-)
SvarSlet