søndag den 3. februar 2013

Jakob Emil 12 år

Ja så blev yngstemanden 12 år, jeg fatter ikke hvor tiden bliver af. Men han skulle selvfølgelig holde fest for familien og vennerne.
Da familien kom lavede jeg flødeboller med hindbærskum, mini cupcakes med hindbærmousse (sønnike elsker hindbær) Jeg benytter jo ofte enhver lejlighed til at afprøve noget nyt og i år blev det til Banoffee Pie som er en lækkerbisken for alle der elsker karamel og bananer. Derudover er det ene kage der ikke skal bages.
Opskriften på Banoffee Pie kommer nederst i indlægget.

Opskriften på flødebollerne er fra Mette Blomsterberg.

Opskrift til Mette Blomsterbergs flødeboller "fra Det søde Liv"


Desværre fik jeg ikke taget et billede af dem indeni så man kan se hvor flotte lyserøde de er.




Opskrift på Banoffee Pie

200 g digestive kiks
50 g smeltet smør
3 bananer
1 glas Dolce latte ( eller en dåse kondenseret mælk kogt ind til karamel)
2½ dl piskefløde
Mørk hakket chokolade

How to do:

Knus/blend kiksene meget fint så ligner groft mel (jeg smed kiksene ned i blenderen og wupti færdig)
Tilsæt smørret og bland godt.Hæld blandingen i en 24-26 cm springform beklædt med bagepapir eller kagefolie og tryk det godt sammen til en jævn bund. Stilles i køleskab 20 min.
Skær bananerne i tynde skiver og fordel dem jævnt over bunden. Evt kan karamellen  lunes lidt i mircobølgeovnen så det bliver nemmere at fordele over bananerne, stilles igen på køl mens fløden piskes til skum.Flødeskum hældes over hele tærten og pynt med rigeligt med groft hakket chokolade og tærten er klar til servering.

Vær forsigtig når springform fjernes for at undgå at fyldet trækkes med ud.

Jeg til satte mascarpone til flødeskummet da jeg godt kan lide den lidt friske smag.
Og det var i forholdet 1:1 og piskede det sammen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar